SKRIVET: 2011-03-29, kl 17:12:59 | PUBLICERAT I: Dagens

Återfall???



I Lördags var det inplanerat kalas på Leos lekland även min syster och Elsa pälsa var bjuden så vi tog deras bil och åkte iväg, självklart så var det prinsessrummet som var bokat där barnen fick tårta och festis, så det var lite proppa ungarna full med socker innan dom ska ut och riva stället :) Dom sprang runt som galningar allihopa även om det är väldigt roligt/smidigt att ha kalas på Leos så kändes det ändå sådär faktiskt... vart som inget riktigt kalas utan dom härjade runt två och två mest och godis påsarna hämtade man innan man gick därifrån så mja jag vet faktiskt inte om Vildas kalas blir där när det är tid för det. Det kostar ju rätt mycket så man kan ju få rätt mycket för dom pengarna om man skulle tex hyra en lokal och ha kalas i med fiskedam, lekar m.m m.m ja som tur är det ju ett tag kvar innan trollet blir fem år så jag har ju lite tid på mig att fundera :) självklart glömde jag kameran hemma :P måste bli bättre på att ta med den...

 

I söndags spenderades nästan hela dagen ute hos pappa vilket var skönt, bara få komma bort lite.. Vilda hittade även igen en väldigt kär vän!! Som tur är fick den stanna kvar där...

Lyckan som strålade ur ögonen på henne när hon upptäckte nappen, hon var ju bara tvungen att testa lite bara liite... jag tyckte dock att det såg hel konstigt ut, varför låter man sina barn ha nappen när dom börjar bli så stora? Dock så slutade ju Vilda relativt tidigt med både blöja,välling och napp hon har ju bara kvar sina enorma snuttefiltar men det är mest för att hon blir så varm när hon sover så då är det skönare för henne att ha filten än täcket. Men men man gör ju som man vill! Nu ska jag försöka klura ut någon middag och se om vi kanske kan ta oss iväg och storhandla lite idag..

 

SKRIVET: 2011-03-25, kl 22:11:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Seriöst...



Försökte googla fram en bild som innehöll godis och vad för jag upp...



Ignorera och läs klart efter helgen!

SKRIVET: 2011-03-25, kl 22:09:27 | PUBLICERAT I: Dagens

Äntligen Fredag

 

Sitter här i mjukis kläder och trollhåret utsläppt har väntat hela veckan på helg, hoppas nästa vecka blir bättre har ju redan blivit lättare att kliva upp på morgonen i alla fall men somnar dock rätt tidigt på kvällarna fortfarande. D köpte i alla fall en stor energi dricka till mig som jag sitter och sippar på... kan det vara en pik?? :O Jag och tokungen var ju en sväng på stan för att hitta en present till imorgon vart lite längre än bara en sväng då vi inte var hemma fören strax före 8, smet även in på hemma kväll för att införskaffa lite lösvikt! Fy på mig! :D Men just nu skiter jag i vilket... jag behöver mitt socker :D Får helt enkelt ta tag i livet lite senare.

 

Jag peppar på att få ta fram cykeln, funderar på det varje dag dock är det ju snorhalt varje morgon så det måste vänta några veckor till och nej jag vågar inte cykla när det finns en risk för att halka och halvt som halvt slå ihjäl, tycker ju det är obehagligt att cykla mitt i sommaren :P

 

Fick en hel del beröm på skolan idag och behöver bara göra två utav dom tre introduktions veckorna så det känns skönt pratades även om att förkorta min utbildning. Så efter nästa vecka kör jag på stenhårt! I kväll blir det soffhäng skulle behövas plockas undan lite här men enda anledningen jag tänker lyfta rumpan är när jag ska förflytta mig till sängen!! Skulle dock behöva lite filmtips... :P

SKRIVET: 2011-03-25, kl 12:13:57 | PUBLICERAT I: Dagens

Kai Shun


Självklart så somnade jag på soffan och såg inte alls klart filmen, vad han jag se hm kanske 15 min max så får ta och se den i helgen istället. Just nu sitter jag i skolan och har väldigt lite att göra tråkigt nog men blir bättre efter lunchen hoppas jag :P Så istället för skolarbete sitter jag och suktar efter en ny kniv, en riktig kniv! Mina knivar där hemma börjar ge upp, skolans knivar har väl fel vässats i 10 år... Sitter och suktar efter en Kai Shun dock så går kniven lös på närmare 4000 kr så kommer ju inte hända fören jag är stjärnkock haha mjo så måste det blir!


 


Efter skolan blir det i alla fall att åka och hämta upp skruttan på dagis för att sedan bege sig ner på stan då hon ska på kalas imorgon på Leos så då måste vi ju sjäklart köpa en present.. hoppas på en lugn helg i övrigt då jag känner mig helt slut... Äntligen Fredag!!




SKRIVET: 2011-03-23, kl 23:06:40 | PUBLICERAT I: Dagens

Helt slut..



Har varit helt knäckt både igår och idag, jag är ju inte van att kliva upp mitt i natten ”05.45” för att sedan stressa iväg på dagis och hinna med bussen, är helt klart tacksam att jag får på mig kläderna överhuvudtaget!! Som tur är klarar Vilda av att klä på sig själv så hon inte behöver ha kläderna på sig ut och in pga av en trasig mamma på morgonen... skulle älska att få vara morgon pigg, klara av att kliva upp en timme innan alla andra och få min lugna, helt tysta morgon innan man kan väcka upp hela huset eller i alla fall alla som finns i lägenheten för frukost... men som det är nu så får jag som sagt vara tacksam över att i alla fall få på mig kläderna rätt och inbilla mig att frukost i lugn och ro helt enkelt är överskattat :D



Ikväll blir det film om jag nu inte slocknar i soffan, som vanligt :P




Verkar bra så håller tummarna :D
Natti

SKRIVET: 2011-03-22, kl 18:11:58 | PUBLICERAT I: VildarN

Vilda fick paket igår...


paketet kom från Nelly.com




nya fleece kläder med Hello Kitty och nya stövlar.
Fröken var väldigt nöjd över sin nya dress :D

SKRIVET: 2011-03-20, kl 18:58:30 | PUBLICERAT I: Dagens bästa

Trollungen är hemma...

 

Äntligen!!

Jag är ju inte van vid att Vilda sover borta, det är ju evigheter sen sist! Så när skruttfia åkte iväg igår så var det jobbigt för mamma hjärtat och det var 17 låånga timmar som hon var borta. Självklart är det ju skönt att jag och killen får lite egentid då det händer väldigt sällan dock när man inte är van att vara borta från sina barn mer än när dom är på dagis, hos mormor några timmar så blir det rätt tungt. Dock så hade det gått super bra och det var en lycklig liten tjej som kom hem idag, så det var ju underbart att det gått så bra och hoppas på att det fortsätter för Vildas skull. Vi hade det super trevligt med Johan och Veronica som kom på middag, vin och både film och spel dom vart även kvar över natten då det blev så sent så idag har vi lyxat med pizza och en promenad till stallet.

Nu blir det mys med värdens bästa Vildarn...


Prickarna syns fortfarande..




 

SKRIVET: 2011-03-18, kl 18:13:58 | PUBLICERAT I: Dagens

Rango..



Veckorna flyger verkligen iväg, Fredag igen och ikväll blir det fredagsmys på hög nivå då fröken fröken åker iväg på egna äventyr imorgon och kommer inte hem fören på Söndag. Känns lite underligt då det var väldigt länge sen var borta så länge som tur är får vi ju besök på Lördag kväll så då kan man koncentrera sig på lite matlagning och vin istället :D och så kanske en ridtur på söndag.

 

I Måndags var i alla fall fröken bus på sitt första bio besök vet faktiskt inte varför vi väntat så länge med att ta henne på bio då det inte är något problem med att se en hel film här hemma men men..


Vi såg Rango och det tyckte hon var toppen kul :) dock stort minus till deras barnkuddar som dom har kudde och kudde det var en plast bytta som hon fick sitta på, efter en kvart klagade hon över ont i rumpan som tur var fanns det inte så mycket folk på bion så hon kunde sitta utan den där ”kudden”... jag tyckte dock filmen var sådär, ja är ju barnsligt förtjust i barnfilmer men hade nog varit bättre att se den på engelska som vuxen ;)





 

SKRIVET: 2011-03-15, kl 15:46:07 | PUBLICERAT I: Dagens

Vackert väder = Vackert humör!



Är ju helt underbart väder ute idag så Vilda och jag gick iväg en sväng ner till stallet för att tvätta upp peppar och det behövdes verkligen, stå med två tjocka täcken hela vintern samlar en hel del damm!! Vi var även in en sväng på Ica där Vilda charmar pojkarna så dom bjuder på godis åt henne.. det börjas i tid! Vilda mår mycket bättre vilket är väldigt skönt medicinen hjälpte verkligen då hon knappt kliar alls. Känner mig på otroligt bra humör idag vilket jag tror beror på att vi fick komma ut lite. Sitta inne en hel vecka och bara komma ut för att skynda sig fram och tillbaka till stallet när det är super väder ute går en lite dyster...




 

Jag tror dock att Vilda blir hemma hela veckan vet inte riktigt hur och när dom får gå tillbaka till dagis ska alla prickar försvinna helt?? Och i helgen ska troligen Vilda iväg på egna äventyr och då troligen vara borta över natten med men vi får se om det hoppas på att det ska funka bra för henne i alla fall. Jag och D har bjudit hem Johan och Veronica på middag på Lördag och även förhoppningsvis ett glas vin :)

SKRIVET: 2011-03-12, kl 11:15:41 | PUBLICERAT I: VildarN

Jag mutar henne...






Han iväg på apoteket igår och skyndade mig hem för att ge prinsessan prick det så idag mår hon så mycket bättre! Har inte alls ont, kliar knappt något dock så har vi ett helvete med att försöka få i henne den. Får till och med muta ungen och då är det inga små grejer som en glass eller kaka utan hon ska ha prinsesstidningar med fina handskar m.m hon är inte dum hon.. :)


 som sagt så är hon mycket piggare idag så vet inte riktigt vad vi ska hitta på, är väldigt less på svanprinsessan, askungen mf så kanske fram med lite målarfärger och kritor? D jobbar idag och kommer inte hem fören vid 5 tiden så något ska vi väl kunna fördriva tiden med... :)

SKRIVET: 2011-03-11, kl 13:14:32 | PUBLICERAT I: VildarN

Vilda ger sig på inredning...


— Ska du måla ännu mer VITT??? /vilda

— HaHa ja men bara den här sen är jag klar! /jag

— MEEN det är ju bara vitt, allt är vitt jag vill faktiskt ha liiite färg! /vilda

— Men Vilda det kommer bli färg med, på lamporna och såna saker /jag

— mhm /vilda

 

Hon gillar inte riktigt den vita, fräscha looken... det ska helst vara lilla eller rosa nu :)

SKRIVET: 2011-03-11, kl 12:40:14 | PUBLICERAT I: VildarN

Blod ur munnen?

 

Det känns som att någon sticker en kniv i mammahjärtat på mig när jag ser hur ont Vilda har, för ont det har hon. Medlet vi köpte på apoteket funkar inte alls när jag skulle sätta på henne det igår kväll skrek hon konstant och tårarna sprutade, hon vaknade ca 15 min efter att ha somnat med panik for upp ur sängen jag fick inte röra henne, hon sprang in i sitt rum igen och försökte gömma sig bakom sängen. Fick tillslut fram henne och när vi satte oss i soffan grät hon och sa att hon ville åka hem försökte lugna henne och sa att hon var hemma mm tillslut kom det fram att hon drömt att det kommit blod ur munnen och runnit ner över halsen... okej lite underligt att drömma om man är 4 år.

 

 

Då ringde jag till sjukvårdsupplysningen för att fråga om råd, han lyckades ju i alla fall lugna ner mig. Han tyckte dock det var konstigt att hon hade så ont och att det inte var så vanligt mer att det skulle klia jätte mycket dock så har ju Vilda extremt känslig hud på vintern så jag pudrade henne med potatismjöl som jag under dagen hade skrattat åt mamma över att hon sagt att jag skulle göra det :) så det var bara att pudra på och ge Alvedon och det funkade bättre så hon fick sova lite i alla fall. Nu på morgonen har det varit mycket bättre har ändå ringt till bvc för att få något utskrivet så att vi har hemma om det skulle vända då det finns en risk med inflammation om man pudrar potatismjöl när dom börja spricka. Så D skulle försöka komma hem tidigare idag så jag kan åka ner på stan och hämta ut det.. det är så hemskt när det känns som att man inte kan trösta på riktigt, inte krama, ha henne i knät inte ens kunna sitta och stryka henne över pannan... som tur är att det här är bara 1 gång och aldrig mer, aldrig aldrig mer!!

SKRIVET: 2011-03-10, kl 10:44:13 | PUBLICERAT I: VildarN

En liten prickigkorv...

 


Det har varit en väldigt jobbig natt och morgon för trollungen då vattkopporna gjort ont ” antar att det är för att dom blir vätskefyllda”?! Har precis smort in henne så nu ligger hon nerbäddad i soffan mellan två snuttisar... det gör verkligen ont i hjärtat att se när ens barn har så ont så dom gråter och man kan inte göra så mycket mer än att duscha av henne eller smörja in henne och då båda dom här grejerna uppenbarligen gör väldigt ont så känns det ju ännu värre..

 

Pratade med min rektor om skolan igår då jag bara hann vara där i två dagar innan vattkopporna kom.. som tur är vekar det vara en väldigt bra rektor som förstod situationen och skulle se om det gick att förlänga utbildningen med det jag nu kommer missa, det var ju lite dåligt timat det här men nu har hon det och kommer inte behöva göra det igen :)

 

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag.. solen lyser utanför så det hade ju inte alls varit fel att gå ut idag! Men vi får försöka roa oss här inne kanske baka lite. Jag skulle behöva ta tag i det sista här hemma så det bli ett hem igen.. ja vi får se helt enkelt :)

SKRIVET: 2011-03-09, kl 14:05:12 | PUBLICERAT I: VildarN

2 filmer...


.. och 56 prickar senare så kommer värdens bästa D hem på lunchen med en spray till Vilda så hon inte ska behöva klia ihjäl sig :P Jennie rekommenderade en annan Pox clin tyvärr var den receptbelagd så vart inget av med den än så länge i alla fall. Just nu sitter fröken fröken hopkurad i soffan och äter lunch och ser på Sammys äventyr, super söt film btw. Jag ska försöka få ordning på livet genom att rensa ut alla mina 100 korgar och lådor på allt skit som jag nödvändigtvis måste spara på men aldrig använder! Målaren är ju äntligen klar skulle dock nu helt plötsligt köpa tre ny lampor.. någon som ska på ikea snart?? ;)

 

fortsättning följer...




SKRIVET: 2011-03-09, kl 11:05:04 | PUBLICERAT I: VildarN

Tödde och Mödde :)




SKRIVET: 2011-03-09, kl 06:49:10 | PUBLICERAT I: VildarN

Vattkoppor is in the house!


Ja nu var dom här, Vilden har varit lite upp och ner dom sista dagarna i humöret så det förklarar ju en hel del. Så i morse när hon klev upp så hade hon ont överallt och kändes varm dock inge feber men 17 underliga prickar har dykt upp. Kanske inte riktigt den bästa tiden nu då det är andra dagen i skolan för mig :P men men det får lösa sig helt enkelt... hem uppgift kanske?! Så idag blir det helt enkelt mys i soffan heeela dagen! Jaa vi har hittat oss till soffan nu sängen har faktiskt lyckats åka in i sovrummet då det är klart där inne :D

SKRIVET: 2011-03-07, kl 18:03:28 | PUBLICERAT I: Dagens

Bombnedslag!!


Idag var första dagen på skolan och jag har mest bara suttit och lyssnat. Märks att man varit ledig några veckor när till och med det gör en helt slut... men hoppas på att det är en bra utbildning. Har först nu tre veckors introduktion mest för att vissa vad man kan och inte. Det som är riktigt bra att det bara ligger på Böleäng så fram med cykeln :D

 

Här hemma ser det rent ut sagt som bomben har slagit ner! Vi fixade ju iordning i Vildens rum förra veckan + att hela söndagen gick åt till att flytta möbler och städa undan då vi ska få nya tapeter i vårat sovrum, hall och kök + ommålning i badrummet. Riktigt jobbigt att alla möbler just nu står i vardagsrummet och vi även har ställt in dubbelsängen hit in så vi har någonstans att sova, så vi klättrar runt helt enkelt. Men drygt nu, underbart när det är klart! Känns dock som att jag har flyttat in i en låda med alla mina grejer där även två till ska få plats och en tokig staff!

 

Nu blir det att fixa middag vilket blir mozzarella fyllda biffar med kantarell sås och potatis :)

Vad kan gå fel liksom ;)